NewTon 1.04 released

De release van NewTon 1.04 is een feit.

In deze versie is veel aandacht besteed aan ondersteuning van de gebruiker vanuit de software zelf door middel van  meldingen en informatie. Verder is het NewTon HelpCenter vernieuwd en uitgebreid. Als volledig geïntegreerd onderdeel van de HelpDesk vindt u op het HelpCenter handleidingen en informatie voor het antwoord op de meeste gebruikersvragen. Komt u er toch niet helemaal uit dan bestaat nu de mogelijkheid uw ondersteuningsverzoeken via een formulier op het HelpCenter in te vullen, onze HelpDesk zorgt voor een snelle en deskundige afhandeling.

De functionaliteit van NewTon 1.04 is op zoveel punten geoptimaliseerd en uitgebreid dat het te ver voert hier nu nader op in te gaan, alle release-notes kunt u vinden op het NewTon HelpCenter   www.newtonsoftware.nl/helpcenter

Abonneren NewTon Nieuwsbrief

Vanaf heden is het mogelijk om u te abonneren op de NewTon Nieuwsbrief. U kunt hiervoor de button linksbovenin aanklikken, dan word uw email-client geopend en hoeft u alleen op verzenden te drukken.

Pilot NewTon Webfleet

De meest recente ontwikkeling van NewTon Software, NewTon Webfleet, zal als pilot gaan draaien bij Van Gerrevink BV uit Apeldoorn. Met NewTon Webfleet kunt u op elk moment zien waar uw voertuigen zich bevinden, welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wat de status is van uw orders. Met NewTon Webfleet is Con Systems een samenwerking aangegaan met TomTom navigatie. Voor een demonstratie of meer informatie over NewTon Webfleet kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop op  0546 - 56 91 92 of per email naar info@consystems.nl.

klik hier voor meer informatie over NewTon Webfleet. Voor het bekijken van .pdf bestanden heeft u Acrobat Reader nodig.

NewTon Continuïteitsplan

Verhoog de waarde van uw investering. Con Systems introduceert hiervoor het NewTon Continuïteitsplan. Dit is zo opgezet dat ideeën van gebruikers met betrekking tot efficiency en verbeteringen aan de producten worden verzameld en beoordeeld. Ideeën die worden uitgevoerd komen middels een periodieke update ter beschikking aan alle deelnemers.

klik hier voor meer informatie over het NewTon Continuïteitsplan

Module gebruiker identificatie beschikbaar voor NewTon Loods

De NewTon Loods touchscreen software waarmee snel en efficiënt alle schaalinkopen inclusief sorteringen kunnen worden vastgelegd is uitgebreid met een module voor gebruikersidentificatie, op deze manier kan het systeem alleen gebruikt worden door bevoegd personeel. De gebruiker identificeert zich met een chip. De chip is ingebouwd in een polshorloge, dus makkelijk draagbaar en raakt niet zoek.

Klik hier voor meer informatie over NewTon Loods

  

 

Nieuwe EVOA regeling per 12-07-2007

Vanaf 12 juli 2007 gelden nieuwe regels voor het grensoverschrijdend transport van afvalstoffen, waaronder ook oudpapier en metalen.
Met de nieuwe regels moet voor het grensoverschrijdende transport van groene lijst stoffen een verplicht begeleidingsdocument worden gevoerd.
Bijlage VII is inmiddels geïmplementeerd in NewTon Software zodat gebruikers het document vanuit de database kunnen vullen, afdrukken en opslaan.

Nieuwe BTW Regeling per 01-01-2007

Per 27-12-2006 is onderstaande tekst op de website van de belastingdienst gepubliceerd:

Verlegging voor afval en oude materialen

Vanaf 1 januari 2007 gelden nieuwe regels voor de afdracht van btw bij leveringen van afval en oude materialen, en bij een aantal verwerkingsdiensten. De oude regeling voor afval en oude materialen (de zogenoemde lompenvergunning) is op die datum vervallen. Volgens de nieuwe regels doet niet de leverancier aangifte van de verschuldigde btw, maar de ondernemer die de goederen of diensten afneemt. Dit heet het verleggen van btw.

Voor welke prestaties geldt de verleggingsregeling?

De verleggingsregeling is onder andere van toepassing op de levering van:

  • resten, afval en halffabrikaten van metalen (maar ook snippers en schroot);
  • materialen voor hergebruik (zoals glas, papier, lompen, beenderen, touw, rubber en kunststof);
  • de hierboven genoemde materialen na bewerkingen (zoals reinigen, scheiden, fragmenteren en het gieten tot ingots).

De verleggingsregeling geldt onder andere ook voor de volgende verwerkingsdiensten: het scheiden, het snijden en het samenpersen van afvalmaterialen waarvoor bij levering de verleggingsregeling geldt.

Let op!

De verleggingsregeling geldt alleen als zowel de leverancier als de afnemer ondernemer is. Verder is de regeling niet van toepassing als de leverancier voor het afgeven van de goederen een vergoeding betaalt aan de afnemer. In die situatie verricht de afnemer van de goederen namelijk een (belaste) dienst.

Wat moet u als leverancier doen voor de verleggingsregeling?

U reikt een factuur uit aan uw afnemer. Op de factuur vermeldt u 'btw verlegd' en u brengt dus geen btw in rekening aan uw afnemer. U vermeldt ook de naam- en adresgegevens en het btw-identificatienummer van u en uw afnemer. In uw aangifte omzetbelasting neemt u in rubriek 1, onder letter e, de vergoeding op die u heeft berekend aan uw afnemer.

Wat moet u als afnemer doen voor de verleggingsregeling?

U vermeldt in uw aangifte omzetbelasting onder rubriek 2 de vergoeding die uw leverancier aan u heeft berekend en de btw die u daarover moet betalen. Deze btw moet u dus zelf uitrekenen. Vervolgens mag u deze belasting dan direct weer in rubriek 5, onder letter b, als voorbelasting in aftrek brengen. Dit voor zover u de afgenomen goederen of diensten gebruikt voor belaste prestaties.

 

Wijzigingen in NewTon

Voor een zo efficiënt mogelijke toepassing van de nieuwe regeling zijn enkele aanpassingen doorgevoerd in NewTon, vanaf 8 januari wordt de upgrade uitgeleverd. Een overzicht van de aanpassingen is te vinden op het HelpCenter, via Documenten - Gebruikers "BTW Verleggingsregeling.pdf"

NewTon Software is een product van NewTon Software Nederland BV | Twentepoort Oost 17
7609 RG Almelo T:0546 569192 F:0546 867485 E:info@newtonsoftware.nl